Aktiviteter nära Bosarve

 

Besökare på Bosarve gård har kanske för avsikt att det lugnt och vila upp sig, men det finns gott om aktiviteter och utflyktsmål i När och dess omgivningar.

Golf
Inom en radie av 15 km finns det tre golfbanor och 45 golfhål. Till När Golfkubb är det 1½ km och till golfbanorna i Stånga och Ljugarn är det 15 km.

Bad
2 km från Bosarve ligger Närshamn och där finns Gotlands största havspool. 3 km från Bosarve ligger Herta strand, sydöstra Gotlands finaste sandstrand.

Natur
Närsholmen är känd för sin speciella natur, landskapet med sina vindpinade enar och tallar påminner om Afrikas savann. På vårarna är halvön ett populärt besöksmål för ornitologer som beskådar det rika fågellivet. Från fyren och dess gamla fyrmästarbostad kan solens vackra nedgång beskådas på somrarna. Avståndet från Bosarve till Närsholmen är 3 km.

Shopping
Sydöstra Gotland är väl inte känt som ett shoppingparadis, men från Bosarve är det 20 km till Hemse som är centralort på sydöstra Gotland. Där finns systembolag, apotek, post och flera olika affärer.

Som besökare bör man inte glömma bort alla hantverkare som finns runt om på ön. I Etelhem ca 20 från När finns två krukmakerier, på ett av krukmakerierna kan man till och med få dreja sina egna saker. Du kommer se många skyltar längs med vägarna, skyltar som upplyser dig om att det råder något sorts försäljning i det gamla hönshuset eller garaget.

I Ansins gårdsbutik, som är granne till Bosarve, kan du köpa biodynamiskt odlade grönsaker hela sommaren. 1½ km från Bosarve finns en lanthandel med bensinstation.


 
eXTReMe Tracker
Senast uppdaterad: 2016-01-05